Connect with us

Sanatate

10 sfaturi pentru a preveni boala de reflux esofagian

 

Spre deosebire de multe afecțiuni, boala de reflux gastroesofagian (GERD) este aproape complet prevenibilă.

Top 10 moduri de a preveni BRGE

Iată 10 sfaturi pe care le poți încerca pentru a preveni BRGE.

1. Pierde in greutate. Obezitatea este cauza principală a BRGE, spune dr. Vaezi. Grăsimea suplimentară din stomac pune presiune pe abdomen, împingând sucurile gastrice în sus în esofag. „Slăbește dacă ești supraponderal și nu te îngrași dacă nu ești”, spune el.

2. Evitați alimentele despre care se știe că provoacă reflux. Dacă sunteți expus riscului de BRGE, evitați:

Alimente grase
Mancaruri picante
Alimente acide, cum ar fi roșiile și citricele
Mentă
Ciocolată
Ceapa
Cafea sau orice băutură cu cofeină
Băuturi carbogazoase

3. Mănâncă mese mai mici. Mesele mari umplu stomacul și pun presiune pe LES, făcând refluxul și BRGE mai probabile.

4. Nu te culca după ce ai mâncat. Așteptați cel puțin trei ore înainte de a vă întinde după masă. În mod normal, gravitația ajută la prevenirea dezvoltării refluxului acid. Când mănânci și apoi te întinzi pentru un pui de somn, scoți gravitația din ecuație. Ca rezultat, acidul presează mai ușor împotriva LES și curge în esofag.

5. Ridică-ți patul. Ridicarea capului patului poate ajuta gravitația să mențină acidul gastric în stomac. Puteți folosi și un suport în formă de pană. Nu folosiți perne suplimentare, deoarece acestea doar vă ridică capul și nu vă vor ajuta cu BRGE. Aveți nevoie de ridicarea întregului corp superior pentru a obține ușurare.

6. Examinați-vă medicamentele. Există o serie de medicamente care vă pot crește riscul de BRGE, fie prin relaxarea LES, interferând cu procesul digestiv, fie iritând în continuare un esofag deja inflamat. Aceste medicamente includ:

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau AINS
Blocante ale canalelor de calciu (deseori utilizate pentru a trata hipertensiunea arterială)
Anumite medicamente pentru astm, inclusiv beta-agonişti precum albuterolul
Anticolinergice, medicamente utilizate pentru a trata afecțiuni precum alergiile sezoniere și glaucomul
Bifosfonați, utilizați pentru a crește densitatea osoasă
Sedative și calmante
Unele antibiotice
Potasiu
Tablete de fier
Dacă luați oricare dintre aceste medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră despre trecerea la un alt medicament care nu are același efect asupra tractului digestiv superior. Cu toate acestea, nu încetați niciodată să luați un medicament prescris fără a consulta mai întâi medicul dumneavoastră.

7. Renunță la fumat. Unele studii au descoperit că nicotina poate relaxa mușchii LES și, de asemenea, poate interfera cu capacitatea salivei de a elimina acidul din esofag.

8. Reduceți consumul de alcool. Ca și în cazul fumatului, alcoolul poate determina relaxarea LES. Alcoolul poate provoca, de asemenea, spasme ale mușchilor esofagieni.

9. Purtați haine largi. Nu purtați haine strânse sau curele care vă pot îngusta stomacul.

10. Încearcă o dietă fără gluten. Cel puțin un studiu a constatat că glutenul, o proteină care se găsește în cereale precum orzul, secara și grâul, poate provoca sau exacerba simptomele BRGE. Încercați să eliminați glutenul din dietă și vedeți dacă face o diferență.

Dacă după ce ați încercat sfaturile de mai sus, vă confruntați în continuare cu BRGE, consultați-vă medicul. Există medicamente pe care le puteți lua pentru a ușura simptomele BRGE.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Trending